Werkwijze van

Julife Coaching

Kennismaking, Intakegesprek, Coaching sessies, Tussentijdse evaluatie, Evaluatie- eindgesprek
Totaal pakket

Werkwijze

 

Ieder kind is uniek, daarom wordt elk coachtraject aangepast op de wens en hulpvraag van jouw kind en jij als ouder. Ik vind het belangrijk dat kinderen een eigen route mogen bewandelen. Ik geloof daarom in werkvormen en methodes die aansluiten bij de interesse(s) van het kind.

De gesprekken vinden thuis, op locatie of in mijn praktijk plaats, altijd in overleg met de ouder(s).

Benieuwd naar hoe een coachtraject eruit ziet?

Hieronder meer informatie over mijn werkwijze.

 

Heb je vragen over je kind of over het coachtraject? Wil je iets anders met mij bespreken? Je mag me altijd bellen, mailen of stuur een berichtje.

 

Kennismaking

We beginnen eerst met een kennismaking, dit is een (gratis) telefonisch gesprek met de ouders. We bepreken kort de hulpvraag en bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen? Vul het contactformulier in.

 

Intakegesprek

Ter voorbereiding op het intakegesprek wordt een intakeformulier gestuurd. Dit wordt door beide ouders ingevuld en retour gestuurd. Dit formulier ga ik voorafgaan aan de intake bekijken.

Het intakegesprek vindt bij jullie thuis plaats met beide ouders en jullie kind. Tijdens de intake bespreken we de informatie. De hulpvraag wordt tijdens het intakegesprek uitvoerig besproken. We spreken wederzijdse verwachtingen uit en maken duidelijke afspraken voor het coachtraject.

 

Coaching sessies

De sessies vinden in mijn praktijkruimte, buiten of op locatie plaats. Deze zijn wekelijks of tweewekelijks, afhankelijk van de hulpvraag en mogelijkheden.

Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 4 tot 7 sessies. De eerste sessie zal voornamelijk gericht zijn op kennismaken met jouw kind en een vertrouwensband scheppen. In de opeenvolgende sessies zullen we gaan kijken naar wat jouw kind nodig heeft. Hoe kan jouw kind zijn of haar kwaliteiten inzetten om hindernissen te overwinnen? Hier zet ik verschillende methodes en werkwijzen voor in. Vaak zijn dit creatieve uitingsvormen. Ook maak ik gebruik van spelvormen, prentenboeken en coachkaarten. De belevingswereld van jouw kind is de basis en daar pas ik mijn coaching op aan.

Bij voorkeur vinden de sessies onder schooltijd plaats. De ervaring leert dat kinderen na een schooldag hun hoofd vol hebben en dan niet meer het beste uit een sessie kunnen halen. Uiteraard kan het ook na schooltijd of in overleg eventueel op zaterdag.

 

Tussentijdse evaluatie

Tussentijds vindt er een telefonische of online evaluatie plaats, waarin we de voortgang bespreken. Indien mogelijk met beide ouders en jullie kind. Indien nodig hebben we tussendoor contact per mail of telefonisch om samen de voortgang goed in de gaten te houden.

 

 

Evaluatie- eindgesprek

Aan het einde van het coachtraject worden de sessies geëvalueerd samen met beide ouders en jullie kind. In deze eindevaluatie kijken we samen welke stappen zijn gezet en of jullie kind op eigen kracht verder kan. Het is dan altijd mogelijk om het coachtraject met een aantal sessies te verlengen.

 

 

Totaal pakket voor hooggevoelige/hoogsensitieve/prikkelgevoelige kinderen

Is uw kind hooggevoelig/hoogsensitief of prikkelgevoelig, of heeft u het vermoeden? Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige en prikkelgevoelige kinderen.

Deze begeleiding kan:

  • individueel
  • in kleine groepjes van maximaal 4 kindjes
  • losse coachsessies
  • een totaal pakket

Zie voor meer informatie de optie Totaal pakket.

 

IK LEER JULLIE GRAAG KENNEN

Neem contact op met mij

Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel? Doe jij als ouder zo je best, maar weet je niet hoe je je kind verder kunt helpen? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kijk graag met je mee!

 

——————————————————————————————————————————————————————————————

Julife Coaching is aangesloten bij Adiona, de beroepsorganisatie voor kindercoaches.

Op alle diensten van Julife Coaching zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

——————————————————————————————————————————————————————————————